Monday, November 19, 2012

For Gaza

Been busy these few weeks.
Presentations, assignments, quizzes. Rotate, rotate, rotate.
Minggu ni Alhamdulillah free sikit since Thanksgiving break start Khamis ni. Bukan lama pun. Extra dua hari, but that would suffice I guess.
Lepas Thanksgiving, back to assignments, presentations, quizzes, and finals. Though semester memang shitty, hopefully I'm learning something it. Amin.


Sekarang tengah hangat isu Gaza, and dekat Malaysia with boycotting McDonalds and all that. Nak cakap pasal isu Gaza aku pun tak clear sangat. Dari sudut Palestine info banyak sebab ramai kawan-kawan Muslim and supporting those Palestinians. So weekend ni aku buang masa tengok dari sudut Israel pulak. Tengok documentary and all that. Isu beribu, beratus tahun, so tak boleh main tembak je faham. Tengok views from both sides. Ada sesetengah cakap apa sangat la kita boleh buat dengan boikot tu. I would say banyak, short and long terms. Nak tahu lebih lanjut tengok video Dr. Hafidzi pasal boikot-boikot barangan yang SUPPORT Israel. Nak tau lagi banyak pasal this issue, I would say read, and read, and read. Isu ni kata orang bukan isu penduduk dekat situ saja, tapi isu umat Islam. Harap kita peka dengan benda-benda yang macam ni lebih dari kita tau pasal movies, shows, entertainment here and there.






 

1 Comment:

  1. Nako Abdullah said...
    Mohon share your view on this issue from Israeli's pov boleh tak tok? Me wanna know :)

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online