Thursday, January 14, 2010

bengong dan bodoh.

around 12.47 i got a msg from thestar alert.
its written,

"14/1 Catholic church St Elizabeth in Kota Kecil, Johor splashed with red paint early this morning, confirms Kota Tinggi OCPD Osman Mohamed Sebot/STAR"

aku sedih dgn keadaan Malaysia sekarang.
dah hilang rational?
fanatik?
agama ada ajar buat mcm tu?


maaf aku tak pandai agama,
tapi kalau ada dlm kitab mana2 agama suruh buat begitu,
inform aku.
sekadar ingin berkongsi kecewa.

5 Comments:

  1. spermatocyte v2.0 said...
    ada! sila rujuk Kitabbul Along Ceti jilid 16, halaman 3216, ayat 98.
    .::annemishi::. said...
    hurmmm.

    nih yg aku trpkir lah.
    agak2 kan..kalau.. KALAU..
    kalau org christ sndri yg buat mcm tuh. yg ditduh mstilah org islam. msti org x trpkir org christ sndri kan.

    mcam lah case yg jdi kt masjid um.
    kpla babi dlam masjid.yg dituduh, sah2 org cina. tpi yg buat. muslim sndiri. huhu.

    apa2 pun, org yg buat tuh mmg a bunch of fools.

    p/s : walaweh~~ ang dah tulis post guna ayat yg betul2.. dah xda short form/ hilang vokal lgi dah.
    syabas~ :P
    Nadhirah Zamrose said...
    of course thts a stupid act!
    muslim yg mengamalkan cara hidup islam yg betul will NEVER do that!

    annemishi sye sokong anda!
    sekarang kita tak boleh percaya sesiapa,anyone can do anything to get what they want.

    klu bkn christian sendiri yg wat,maybe mereka upah budak2 dadah/mat rempit utk buat kerja GILA ni...sbb in seremban,ada budak2 dadah/mat rempit/useless people yg dibayar utk msuk kristian tau...sbb duit kot...money talks now huh...

    mari kita sama2 doa utk kesejahteraan umat islam la k...anyway,org yg start timbulkan issu nonsense ni yg bloody idiot...the hell with them!!!why now?motive?nak cari pasal la apa lg,because they know islam mmg sensitive dgn issue2 cmni~i'm so mad...leave us alone will they,they have done a LOT and we have had enough...

    sori emo,tp klu psl agama mmg aissshhh :)
    Nabilah Farhana Yahya said...
    isyk2..
    pe dah nak jadi ngan orang zaman skang..
    setahu aku la, xde pon mane2 agama yg ajar cmtu..huh..
    nway, itu yang pelik yg org zaman skang nih..Allah dh bagi akal utk berfikir tapi yg len pulak jadinye..huh..
    'hanya mampu mengeluh'
    mud said...
    najib kata

    "bertenang and don't take rules into your hands"

    :)

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online