Monday, June 28, 2010

vending machine

I just noticed the price difference of drinks
that were sold by people with shop out there
and the one by vending machine.

Subject 1: Tropicana Twister
Vending machine's price: RM2.00

Shop's price: Rm2.50/2.60


Subject 2: Coke

Vending machine's price: RM1.00

Shop's price: RM1.50/RM1.60


Beza banyak kot.
Economically, kalau customer tu minum like everyday dah jimat RM15.00 per month,
with vending machine la.
Jom berbelanja dengan bijak.
Tumbesaran ni membuatkan aku berfikir semasa berbelanja.
*org byk duit mungkin fikir benda ni tak penting*
*ingatan tulus ikhlas dari aku yang tak bape ade duit*

dan provider vending machine, tlg tambah benda tu dkt low income area. dpt pahala cket. :)

besar nanti aku nak buat gk kalau dpt tlg org.

6 Comments:

  1. Uncle said...
    Haih! Mung br notice ko?
    Nadhirah Zamrose said...
    yup.
    kt hkl x silap,vending machine la,air murah gile...
    terrorist said...
    agak2 la coke kt vending machine RM1.
    ko gtaw ak kat mana.
    aku nak gi borong skunk.
    syahmi said...
    >Faris
    Baru la gop.

    >Nadh
    :)

    >Terrorist
    KL sentral bhai. Ko salu naik keta, mane nak jumpa.
    ultraman said...
    kl sentral air rm2.
    agak2 ar. ak jarang naik kete kot lam kl skunk. kalo lebih 2 mahala je aku drive. sebab...

    1. traffic.
    2. parking problem.
    3. x micro.
    4. im environment friendly. XD
    syahmi said...
    >ultraman
    Tu air botol la bhai. Air tin singgit je kot. Dah tu nape aku salu tak jamak travel dgn ko kalo lebih 2marhalah? :))

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online