Friday, April 15, 2011

Lord Google.

Sesetengah isu, aku lebih suka menonton video dari membaca laporan akhbar.
Sekurang-kurangnya aku dapat lihat sendiri apa yang keluar dari mulut orang itu sendiri dan bukan ayat gubahan akhbar-akhbar.
Akhbar mana-mana pun sure ada bias bagi aku.
Even yang hebat macam BBC, CNN, WSJ.
And if you are destined reading one of the news from the paper, tolong refer akhbar lain juga.
Mana kita tau kot-kot laporan berbeza. We never knew.
Apa yang aku nak cakap kat sini, kaji dulu setiap berita yang kita dapat tu sebelum kita boleh confirm 50% benda itu betul.
Even benda yang kita rasa betul pun mungkin salah secara realitinya.
Zaman sekarang mudah, everything is online. News, blog, articles. Just google it.
Tekan keyword yang kita nak, then tekan news. Tekan news dulu pun boleh, whatever you punch first its okay.


Point aku disini, rajin-rajin la membuat evaluation kalau dapat berita on certain issues. Aku tertarik nak tulis pasal ni sebab aku teringat ramai kawan-kawan aku post pasal hujan asid Philippines after nuclear crisis in Japan. Even their officials denied the rumors I guess. Main forward tanpa usul periksa ni bahaya.

Selamat beramal for those who read this. Assalamualaikum.

3 Comments:

  1. Emmet Muhamad said...
    demo meme alert isu semasa ni, ore lain x amik tahu punnnnnnnnnn
    Bianchii said...
    Hello.
    I started to write blog in English.
    I will write about everything, will be a lot of pictures, reviews of books, films, songs etc.
    So it would be nice if you visit my blog sometimes :)
    (Sorry for mistakes, I'm still learning English)
    http://bianchii.blogspot.com
    (you can follow me)
    syahmi said...
    Amir
    Ceh, sumo ore amek tau kot.

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online