Thursday, January 12, 2012

West Coast trip

Assalamualaikum

Sudah hampir sebulan rasanya tak update blog. Last time I updated this blog I think was before I went to State College for our West Coast trip. So here I am, back in Philly after three weeks away from home. The main event that we are going to in the West Cost is Muktamar 2011. Tahun ini apa yang menarik ialah event tersebut diadakan di Las Vegas, Nevada. There are 14 of us altogether traveling in 2 Dodge Caravan(7 per car). White color Dodge Caravan yang aku naik mileage dia dekat State College on 12/18/2011 is 4802miles, on 01/07/2012 pula mileage dia 12202miles. So, we have traveled 7400miles or in kilometers its around 11909.

It took about four days for us to travel from State College to Las Vegas. Banyak pengalaman dan benda yang dapat aku lihat sepanjang tiga minggu perjalanan. So, aku akan compress-kan apa yang akan aku tulis dengan sedikit gambar from that three weeks trip.

Route

Our white color Dodge Caravan

Dawn after passing Mississippi River

Grand Canyon

Hoover Dam!

Muktamar 2011 with Habiburrahman El Shirazy(Ayat-Ayat Cinta)

Las Vegas!

Valley of Fire

Hollywood Sign, Los Angeles

Universal Studios Hollywood

San Francisco, night

Golden Gate Bridge, San Francisco

New Year, fireworks, San Francisco

Journey from San Francisco to San Diego, hundreds of miles of view like this

Mission Beach, San Diego. Love the beach.

Journey back home. Juniors with cactus. This is just the small one. True story.

Setakat itu sahaja gambar yang aku kongsi dekat blog. Nak tengok lebih boleh ke facebook atau flickr.

Semoga perjalanan kami selama tiga minggu itu diberkati dan dirahmati Allah. Semoga segala segala ilmu yang kami dapat sepanjang tiga minggu itu samada baik atau buruk, dapat kami jadikan panduan atau peringatan pada masa hadapan.

Sekian, wassalam.

4 Comments:

  1. Mohamad Nazrul Fazli bin Abdul Mutalib said...
    berape ribu habis syahmi?tak pe elaun dah nak masuk lagi 2 minggu..hehe
    N D Z said...
    nice ride tu
    Wan Tu Tri said...
    Mana gambar org2 kelate di Muktamar? haha. bukan ada ke?

    Salam satu Malaysia
    syahmi said...
    >Nazrul
    Kira2 rasanya tak sampai seribu. Hehe.

    >NDZ
    :)

    >Wan
    Ada bro tapi satu Malaysia la sikit dkt blog kn. Haha.

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online